To hackere hævder, at de har brudt sikkerheden i Apples Activation lock, det vil sige den funktion der forhindrer gendannelse af softwaren på en iPhone uden ejerens kodeord. Via et såkaldt man in the middle-angreb er det lykkedes hackerne at finde en metode så de kan låse eksempelvis stjålne telefoner op. Det sker ved at overtage kommunikationen, så den låste iPhone kommunikerer med en computer hackerne hat sat op i stedet for Apples iCloud-server. iPhonen tror altså at den kommunikere med Apples server, hvor den i virkeligheden kommunikere med hackernes computer.

Ifølge hackerne har de låst 30.000 iPhones op i løbet af de sidste par dage. De hævder også, at de informerer Apple om problemet i marts, men at Apple ikke har reageret.

Det skal understreges, at der ikke er fremlagt dokumentation for at påstandene er rigtige. Det er alene noget de to hackere påstår.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.