GT Advanced Technologies og Apple er blevet enige om en aftale der sætter en stopper for deres samarbejde. Aftalen afventer nu rettens godkendelse. Det skriver The Wall Street Journal. Som en del af aftalen vil GT sælge produktionsudstyret for at kunne tilbagebetale det lån Apple har givet dem til indkøb af mere end 2.000 ovne til produktion af safir. En lille del af dem kan ses på billeden oven for. Som en konsekvens ophører produktionen på fabrikken og 727 ansatte mister deres job.

Tidligere på måneden gik GT i betalingsstandsning. Det skete kort efter lanceringen af iPhone 6, hvor Apple mod forventning havde droppet brugen af safirglas. Sidste år indgik Apple og GT ellers et samarbejde, hvor Apple via milliardlån til GT fik sat gang i en stor safirproduktion, der ifølge rygterne skulle bruges i iPhone 6. Det skete som bekendt ikke, hvorfor GT fik revet grundlaget for investeringen væk under sig. Ifølge rygterne handlede det om, at kvaliteten var for dårlig eller at der ikke kune leveres safir nok.

Apple har ikke ønsket at køre produktionen videre, hvilket er et klart signal om at safir i iPhonen er stendød. Havde der været bare det mindste håb om at det ville komme til at fungere, havde Apple formodentligt forsøgt at holde produktionen kørende. At Apple nu trækker stikket viser, at safir var en blindgyde. Det må have fungeret på prototypestadiet - eller ville Apple næppe have kastet sig ud i regulær produktion - men et eller andet har altså gjort det umuligt i storskala. Måske er det noget så enkelt som prisen?

GT løb ind i problemer allerede i februar, og selskabets direktør har siden dengang og helt frem til dagen før præsentationen af iPhone 6 solgt aktier for $10 millioner. Det har ført til spekulationer om insiderhandel. Da Apple fremviste iPhone 6 uden safir dykkede GT's aktier og da de gik i betalingsstandsning røg de selvfølgelig helt i bund i rent paniksalg. Dette tab sparede direktøren sig for ved at sælge i tide.

GT er allerede i gang med at lukke fabrikken ned. Den allerede igangsatte produktion af safir gøres færdig, mens de resterende ovne klargøres til salg. Fabrikken forventes at være ryddet inden årets udgang.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.