Tidligere på året blev Google taget i at fuske med Safaris cookie-indstillinger på iPhonen så Google kunne holde øje med iPhone-brugeres webadfærd for at kunne levere målrettede reklamer. Da Google blev konfronteret med dette benægtede de alt, og mente at de bare benyttede kendt Safari-funktionalitet. Du kan læse hele historien her: Google-reklamer omgår Safaris privatlivsbeskyttelse.

Oprindeligt stod Google til en bøde på omkring $10 millioner, men seneste nyt er, at den blev dobbelt så stor. Den amerikanske handelskommision, U.S. Federal Trade Commission, vil nemlig have Google til at betale en rekordbøde på ikke mindre end $22,5 millioner, skriver The Wall Street journal. Det svarer til 140 millioner kroner.

Bøden vil være den største i FTC's historie, og viser at Googles overtrædelse af privatlivets fred bliver taget meget alvorlig af de amerikanske myndigheder. At rigtig mange folk så helt frivilligt giver præcis de samme oplysninger til Google via Googles mange gratis tilbud, som Google forsøgte at stjæle via Safari, er en helt anden sag - men dog nok en tanke eller to værd.

Scroll ned for at se kommentarer

I samarbejde med PriceRunner

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.