Sidste år fik Google en bøde på $22,5 millioner af U.S. Federal Trade Commission for at fuske med Safaris cookie-indstillinger på iPhonen. Tricket gjorde det muligt for Google at holde øje med iPhone-brugeres webadfærd, og derved levere målrettede reklamer. Du kan læse hele historien her: Google-reklamer omgår Safaris privatlivsbeskyttelse.

Båden er den højeste som U.S. Federal Trade Commission nogensinde har udsted, men Google er ikke sluppet så nemt. Nu har Google nemlig indgået forlig med 17 amerikanske stater i samme sag. Forliget denne gang er $17 millioner.

Sagen har altså nu kostet Google $40 millioner svarende til 220 millioner kroner. Da der altså kun er 17 stater med i forliget tyder det endda på, at sagen ikke er endelig slut for Google. Lige fra starten har de amerikanske myndigheder haft fokus på sagen, og har ville statuere et eksempel i forhold til ikke at ville acceptere snagen i andre folks privatliv.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.