Der har været rygter om at Apple ville indbygge RFID- eller NFC-teknologi i iPhonen i et par år nu. Med disse teknologier kan iPhone blandt andet bruges som betalingskort. Nu er Google dog kommet Apple i forkøbet. Google har nemlig lige præsenteret Google Wallet, som vil gøre det muligt for brugerne at foretage elektroniske betalinger med NFC-kompatibel hardware. Indtil videre er det kun Nexus S 4G på Sprints netværk, der er klar, men flere telefoner vil komme til efterhånden.

Google Wallet vil kunne lagre information fra ens kreditkort, medlemskort og gavekort elektronisk, så man nemt kan foretage en betaling alene med telefonen. Til at starte med virker det med MasterCard og Googles eget kort, "Google Prepaid Card", som en et nyt forudbetalt kort til småtransaktioner.

Som sagt har der været mange rygter om at iPhonen også vil få NFC-understøttelse. I øjeblikket peget de fleste rygter og analytikere dog på, at den næste iPhone ikke vil få NFC, men at det tidligst kommer i næste generation igen.

Om man tør overlade sine kreditkort- og dermed købsoplysninger til Google, der som bekendt lever af at sælge målrettede reklamer, er nok en personlig vurdering, men i mine ører lyder det ikke som den mest heldige kombination, hvis man går op i privatlivets fred. Det bliver dog spændende at følge Googles stortest, så vi kan få afdækket hvordan det virker i praksis. Desto flere der hopper med på bølgen, desto hurtigere vil teknologien slå igennem.

Allerede forældet?

Ifølge flere analytikere, er NFC dog allerede forældet inden det er kommet ordentligt i gang. Ifølge John Strand er det i hvert fald ikke iPhonen der skal få udviklingen igang. "Det er kun naive journalister, der tror, at en telefon som omkring 3 procent af danskerne har, kan få Dansk Supermarked til at investere mange tusinde kroner per butik i udstyr, så de kan modtage betaling via en NFC-telefon.". Ifølge Strand er det heller ikke Google vi skal regne med, men hans gamle favorit Nokia. Torben Rune fra konsulentfirmaet Netplan mener ikke at NFC bliver nemmere at bruge, da man stadig vil skulle bruge en pinkode til betalingerne. "Måske er det faktisk lettere at holde fast ved dankortene, indtil man har et mere avanceret system. For eksempel at man kunne bruge sin digitale signatur til betaling. Men ups, det sætter NemID en effektiv stopper for, for med den teknologi tager man jo et 10-årig step baglæns i tiden", udtaler han.

Hvad mener du? Er NFC-betaling fremtiden, eller er det ikke noget vi har brug for i praksis?

Læse mere på google.com/wallet/

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.