Google overvejer at tage Apples open source programmetingssprog Swift til sig, så det kan bruges på Android også. I øjeblikket er det officielle programmeringssprog til Android Java. Planen er ikke - i hvert fald ikke til at starte med - at Swift skal erstatte Java, men være et alternativ.

Google mener at Swift i det store hele byder på flere fordele end Java, men en medvirkende årsag er givetvis også, at Google er havnet i et voldsomt retsligt slagsmål med Oracle, der står bag Java. Oracle har sagsøgt Google for over 60 mia. kroner for Googles brug af Java i Android uden Oracles accept.

Beslutter Google at satse på Swift, vil det være en kæmpe nyhed for udviklere, da de så vil kunne benytte samme programmeringssprog på både iOS- og Android-platformen. For brugerne vil det betyde flere apps, da det nu meget nemmere kan udvikles til begge platforme. Swift er kendt for at være moderne, nemt at lære og arbejde med samt hurtigt.

En skifte til Swift på Android ligger dog ikke lige for. Det kan tage måneder eller ligefrem år, da Google skal omskrive alle Android-tjenester og API'er til også at virke med Swift. En stor opgave, men ikke noget Google ikke kan, hvis de vil.

Swift blev annonceret af Apple i juni 2014, og udvidet til Swift 2 i juni 2015. I december sidste år blev Swift gjort open source, så alle nu i princippet kan deltage i den videre udvikling samt bruge det som de vil - også på enheder uden for Apples eget økosystem. Apple har eksempelvis selv gjort Swift tilgængelig til Linux.