Det kan godt være, at det var en PR-katastrofe for Apple, da de sidste år droppede Google Maps og satsede på deres egen kortløsning. For Google er resultatet dog endnu værre. Google har mistet 23 millioner kortbrugere i USA alene i løbet af det år, der er gået siden ændringen, skriver The Guardian under overskriften "Apple kort: Hvordan Google tabte, når alle troede de havde vundet"

Ifølge en ny undersøgelse er antallet af mobile Google Maps-brugere i USA styrtdykket i løbet af det år, der er gået siden Apples beslutning. Google er gået fra over 80 millioner brugere i september sidste år til under 60 millioner i år. Det skyldes ikke at folk i dag bruger kort mindre end for et år siden - tværtimod er andelen stigende Det skyldes derimod Apples beslutning om at gå ind på kortmarkedet. Da Apples kort er standardkort i iOS, har Apple helt naturligt sat sig på en stor del af markedet, som er taget direkte fra Google.

Google er dog takket være udbredelsen af Android, stadig størst i USA. I september i år anvendte 58,7 millioner amerikanere Google Maps, mens 35 millioner anvende Apples kort. Kun 6 millioner af Google brugere kommer fra iOS. Herunder 2 millioner som kører med iOS i en version, hvor Google er standardkort.

Google har mistet en værdifuld kilde til data

"Google har mistet adgang til en meget, meget vigtig kilde til data på det nordamerikanske marked", udtaler analytikeren Ben Wood til The Guardian. Google bruger data om brugernes placering til at målrette annoncer med, samt til at levere sponsorerede søgeresultater med. Siden august har Google satset massivt på annoncerer i Maps. En anden pointe er, at jo flere brugere en kortløsning har, desto mere præcis bliver den, fordi brugerne melder ændringer og fejl samt trafikinformation tilbage til udbyderen. iOS-brugere er endda mere værdifulde end Android-brugere fordi de bruger kort hyppigere end Android-brugere. Så i virkeligheden er Googles tab større end de rå tal indikerer.

Apples brud med Google kom efter at Google sidst i 2009 afviste at tilbyde turn-by-turn navigering på iPhonen. En funktion der ellers var tilgængelig i Google eget Android-styresystem. Derudover ønskede Google at høste flere informationer om kortbrugerne. Ultimativ endte det med, at Apple startede deres egen kortservice, som de nu også har udbredt til deres computere.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.