Der har i lang tid (flere år) været spekulationer om, at Apple arbejde på at lancere en elektronisk pung, så man kunne betale med sin iPhone i fysiske butikker. Spekulationerne er drevet frem af flere Apple-patenter, at Apple har ansat flere NFC-eksperter, Apples mange millioner kunder med registreret kreditkort og lanceringen af Passbook-appen, der ses som første skridt på vejen. Ideen er, at Apple vil gøre det lige så nemt at betale i fysiske butikker som i iTunes eller App Store. En besnærende ide, så indlysende, at Apple arbejde på dem.

En så indlysende ide er der selvfølgelig også andre der ser, og allerede for to et halvt år siden lancerede Google "Google Wallet". En løsning baseret på NFC-teknologien, hvor man har kunnet tilknytte forskellige kreditkort. Meget lig den ide Apple spekuleres i at arbejde på. Google kaster dog nu mere eller mindre håndklædet i ringen. Teknologi vil simpelthen ikke slå igennem. Det er en kombination af manglende NFC i telefoner, butikkernes manglende vilje til at implementere udstyret, samt kundernes træghed til at tage systemet til sig, der nu gør at Google sadler helt om. I stedet lancerer Google deres eget betalingskort. Kortet er et forudbetalt kort, som kan "tanke op" med penge fra andre betalingskort. Ideen er altså stadig, at man skal kunne nøjes med én betalingsløsning i butikken. I stedet for en telefon er det nu så bare et kort. Den gode grundide er altså bevaret omend det sker via en kendt løsning (det fysiske betalingskort) frem for en telefon.

Det viser meget tydeligt, at NFC i telefoner nok næppe får et kommercielt gennembrud til fysiske betalinger foreløbig. Noget Apple formodentligt har indset, hvorfor det indtil videre er blevet ved spekulationerne. I stedet vil apple formodentligt, hvis de da ikke helt har droppet ideen, satse på BlueTooth-teknologien frem for NFC. Der har været snak om NFC i iPhonen i så mange år, at det nok var sket, hvis Apple ønskede det. Enten har Apple droppet ideen helt - eller også arbejder Apple på at lancere deres helt egen teknologi.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.