I 2011 fik Apple et patent på at skabe et virtuelt telefonselskab, hvor eksisterende teleselskaber skal byde ind for at vinde retten til at levere services til iPhone-brugerne. En meget interessant ide, der ville kunne vende op og ned på telebranchen som vi kender den. Ikke underligt, at teleselskaberne for at beskytte deres egen forretning, har vist sig meget modvillige til at medvirke. Indtil videre har Apple dog ikke gjort det helt store væsen af sig. Der er sket en smule på iPaden, men ellers intet.

Måske bliver det Google, der fører ideen ud i livet. I hvert fald har Google i USA nu dannet et teleselskab. Det skriver The Information. Man må gå ud fra, at Google går ind i denne branche fordi de har nogle radikalt nye ideer til hvad et teleselskab skal være i dag. Det kunne også være, at Google mener at der er noget galt med dagens priser. Man må i hvert fald forvente, at de er klar med en helt ny forretningsmodel. Måske kan det også være med til at lægge pres på Apple, så de finder patenter frem fra skuffen og fører det ud i livet.

Google vil i første omgang ikke til at bygge deres eget netværk. I stedet lejer de sig ind hos de eksisterende udbydere, som vi kender det fra lavprisselskaberne i Danmark. Foreløbig har Google lavet aftaler med Sprint og T-Mobile. Det er USA's tredje- og fjerdestørste teleselskaber.

Hvordan Google vil skrue deres tilbud sammen, hvad det kommer til at koste samt hvornår det bliver skudt i gang, er ikke kendt på nuværende tidspunkt. Måske det skal kobles sammen med Googles planer om at give amerikanere adgang til en lynhurtig og billig internetforbindelse.