iOS 8 frigives i aften. Apple har ikke meldt tidspunktet ud, men det plejer at være omkring klokken 19 dansk tid. Allerede nu kan du dog godt begynde at gøre din iPhone klar, så du er klar til at opdatere i samme sekund iOS 8 frigives.

Først og frmmest bør du tage en backup af indholdet på telefonen. Det kan du gøre på to måder.

Sikkerhedskopi til iCloud

Det nemmeste er sikkerhedskopiering via iCloud. Når det er slået til, sker sikkerhedskopieringen automatisk når din iPhone er forbundet med Wi-Fi, sluttet til en strømforsyning og skærmen er låst.

Du slåt iCloud-sikkerhedskopiering til under Indstillinger > iCloud. Bemærk, at hvis du slår iCloud-sikkerhedskopiering til, bliver den automatisk sikkerhedskopiering til iTunes slået fra.

iCloud sikkerhedskopierer kamerarullen, dokumenter, konti og indstillinger. Apps sikkerhedskopieres ikke, men skal geninstalleres manuelt. Data fra apps bliver sikkerhedskopieret.

Sikkerhedskopi til computer via iTunes

Den anden mulighed er den klassiske sikkerhedskopiering via iTunes. Tilslut din iPhone til iTunes og tryk på knappen der hedder "Sikkerhedskpier nu" eller "Backup now" etc. Vent til sikkerhedskopieringen er færdig. Du kan følge med i fremskridtet øverst i iTunes. Når der bare er et æble-logi er sikkerhedskopieringen færdig.

Sådan opdaterer du til iOS 8

Når din iPhone er sikkerhedskopieret, er den klar til opdatering. Det kan ske direkte på iPhonen, eller via iTunes.

På iPhonen åbner du Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering. Når iOS 8 er klar, vil du kunne finde den her.

Alternativt kan du gøre det via iTunes, hvor iPhonen igen skal være tilsluttet (og ikke i gang med at sikkerhedskopiere). Her er der en knap, der tjekker om der er en ny udgave af iOS. Er der det, kan du opdatere.

Bemærk at der er MEGET pres på Apples servere, så det kan tage en rum tid at få hentet iOS 8. Der er flere hundrede millioner enheder, der hver skal hente iOS 8, så det kan ikke undgås, at der vil opstå flaskehalse. Kodeordet er tålmodighed.

Efter opdatering

Når opdateringen er færdig, vil du blive mødt af et skærmbillede, der byder dig velkommen til iOS 8. Følg vejledningen på telefonen.

Sidst i processen vil du blive spurgt om du vil indstille som en ny enhed eller gendanne fra en sikkerhedskopi. Du skal selvfølgelig gendanne fra den sikkerhedskopi, du lavede tidligere. Opdaterede du direkte på iPhonen, skal du ikke gendanne sikkerhedskopien, men blot bekræfte dine indstillinger.

Når alt forhåbentligt er gået godt, er du klar til at udforske iOS 8. God fornøjelse.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.