Hvis man ønsker at styrke sin muligheder for succes i forretningsverdenen, er der intet som mobilitet. Det er en game-changer, at computere og mobiltelefoner er blevet så bærbare, at de kan være med overalt. Og især mobilerne er for alvor ved at udkonkurrere laptops som vores foretrukne enhed.

Computeren er ikke længere livsnødvendig

Hvis du har en telefon med godt batteri og en ordentlig størrelse skærm, som du f.eks. finder i iPhone 6 plus eller iPhone 7 plus, så er du langt mindre afhængig af en computer. I hvert fald kan computeren i langt højere grad end tidligere, undværes, når du er på farten. Tidligere har telefonen været et udmærket supplement til computeren, men i den seneste tid har flere og flere tunge programmer som f.eks. det kendte økonomisystem Navision, som nu hedder Microsoft Dynamics NAV, blevet mobilt i en sådan grad, at du kan have det som en app på telefonen.

Navision har ellers i mange år været forbeholdt computere, men som det er med al teknologi i denne verden, har også Navision, eller Microsoft Dynamics NAV – som det hedder nu – også været nødt til at følge med udviklingen, for ikke at blive sat af i svinget. Se bare hvordan det f.eks. gik Nokia, da de var for længe om at videreudvikle deres succes.

Microsoft Dynamics NAV er uden sammenligning det mest anvendte økonomisystem i verden, men havde man ikke sørget for at videreudvikle, strømline og pleje systemet, er det meget muligt at Microsoft Dynamics NAV var blevet det nye Nokia. På den dårlige måde, vel at mærke.

Selvom Microsoft og Apple ikke just er slyngveninder, så er der alligevel meget der tyder på, at den ene ikke kan overleve uden den anden. I hvert fald sørger Microsoft for at udvikle apps til iOS, og Apple sørger for, at Microsofts’ programmer kan køre på iOS-enheder. Men Apple er naturligvis ikke blind overfor MS’s succes, ligesom MS også godt er klar over, at iPhones er verdens bedst sælgende mobiltelefoner – også i erhvervslivet.

Kontoret bliver mere og mere mobilt

Det er uden tvivl et konkurrenceparameter, at man som virksomhed – næsten uanset hvad man beskæftiger sig med – er mobil, og har mulighed for at tage arbejdet med sig. Og også kunderne. Derfor er et af de nyeste skud på den mobile-kontor-stamme da også et mobilt CRM system, der giver dig adgang til alle dine kundeoplysninger på farten. Det er jo særdeles bevendt, hvis du har mange møder i løbet af en arbejdsdag, og gerne vil læse op på dine klienter, inden du træder ind ad døren.

Der er næppe nogen tvivl om, at computeren i høj grad møder konkurrence fra mobiltelefonerne, og at det nok kun er et spørgsmål om tid, før computeren reelt bare er en skærm, der projicerer indholdet fra din mobil. I hvert fald er de nyeste business applikationer som Navision og CRM-systemer fuldt på højde med hhv. Word og Excel, der har været tilgængelige som apps i lang tid efterhånden.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.