Forleden havde Apple meget atypisk indkaldt flere journalister til et møde, hvor Apple fortalte om deres fremtidsplaner for Mac Pro'en. Af mødet fremgik det tydeligt, at Apple har været ude at trit med de traditionelle brugeres behov og ønsker, og at der nu skal rettes op på det. Fokus på Mac'en skal opprioriteres.

I første omgang handlede det om en ny Mac Pro, Apples arbejdsstation til professionelle, men skal man tro oplysninger fra Pike's Universum er der masser af andre nye ting på vej som nok skal glæde enhver Mac-bruger. Bloggen citerer "en lille fugl" der "plejer at være ret præcis".

iMac til pro-folket

En af Apples begrundelser for ikke rigtigt at få gjort noget ved Mac Pro'en var at mange professionelle er gået over til at bruge iMac's i stedet. iMac'en er efterhånden blevet en ret kraftig computer, som fint tilfredsstiller manges behov. Det vil Apple blandt andet satse yderligere på ved at lancere en iMac specielt til pro-segmentet. Dog uden at gå yderligere i detaljer.

Det gør rygterne til gengæld. Helt konkret vil Apple tilbyde en iMac med en Intel Xeon E3-1285 v6 processor. Xeon er Intels kraftfulde processorer målrettet arbejdsstationer og andre professionelle computere men bruges også i seriøse gamer-computere med mere.

iMac'en vil komme med 16GB RAM af den såkaldte ECC-type som standard men understøtte op til 64GB. ECC RAM kan opdage og korrigere fejl, så man undgår data-corruption og systemnedbrud.

Der vil også komme hurtigere NVM Express PCIe-baseret SSD op til 2TB og grafikkort fra AMD.

Ifølge oplysningerne skulle den nye iMac være klar sidst i oktober og komme sammen med et helt nyt tastatur.

Ny knap så mini Mac-mini

Apple sagde tidligere på ugen, at Mac mini er et vigtigt produkt for Apple, men afviste at komme med yderligere kommentarer. Ifølge de nye oplysninger skulle Apple dog være på vej med en ny Mac mini. Ifølge kilderne skulle den - i hvert fald topmodellen - "ikke være så mini endda". Om det så referer til specifikationerne eller den fysiske størrelse er uklart.

Apple kan vælge bare at opgradere specifikationerne til nyeste teknologi så som Thunderbolt 3, USB-C og nyeste Intel-processorer. Men siden mini'en ikke er blevet opgraderet næsten tre år, kunne man sagtens forestille sig at der bliver pillet ved designet og kommer en mere gennemgribende ændring også af designet eller formfaktoren.

Et bud på et lanceringstidspunkt kunne være sammen med iMac'en i oktober.

Ny skærm - måske 8K

Apple skulle arbejde på en ny skærm med en opløsning på intet mindre end 8K, hvilket er betydeligt højere end noget at det Apple tilbyder i dag. Man kan få en iMac med 5K og LG's UltraFine 5K Display udviklet specielt til brug med Macs tilbyder det samme.

Netop LG-skærmen skulle være en af årsagerne til at Apple selv vil lave skærme igen. Noget de ellers droppede sidste år for i stedet at satse på et partnerskab med LG. Der skulle dog have været så mange problemer med LG-skærmene at Apple ikke ser anden udvej end at lave dem selv, hvis der skal styr på det.

Der er så småt begyndt at komme 8K-skærme på markedet, eksempelvis tilbyder Dell en 8K-skærm på 32 tommer. De er hundedyre i øjeblikket, omkring 35.000 kroner, men er også målrettet professionelle. Det er nok også dette segment Apple igen vil gå efter, som de har gjort tidlige med Thunderbolt Display, der også var for dyre til almindeligt dagligdagsbrug.

De nye skærme forventes ikke på markedet før tidligst næste år.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.