Apple vil bruge kamera og usynlig blæk til at etablere et elektronisk håndtryk mellem to produkter. Det skal erstatte den indtastning af en kode på mindst en af enhederne, man i dag bruger, når man i dag vil parre to enheder elektronisk for at overføre data mellem dem. Det kunne være en iPhone og computer.

Apples nye ide, som de har søgt patent på, går ud på at man via kameraet på for eksempel computeren kan identificere en iPhone via en stregkode eller et særligt mønster, der kan være malet med blæk usynligt for det menneskelige øje. Det betyder, at man vil kunne parre sin iPhone med computeren bare ved at holde den op foran computerens kamera.

Apple beskriver en række anvendelsesmuligheder, hvor en hurtig og sikker parring er ideel. Det dækker lige fra sociale netværk over spil til transaktioner i butikker. En anden anvendelsesmulighed er, at man kan logge ind på sin computer ved at bruge et digitalt håndaftryk fra for eksempel en iPhone. Man kan med andre ord glemme alt om pinkoder, iPhonen fungerer som nøgle.

Patentansøgningen der lige er blevet offentliggjort blev indleveret i maj sidste år. Det er Apples Marcel Van Os og Caroline Cranfill, der står bag. De er begge involveret i at designe brugergrænseflader hos Apple.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.