Noget tyder på at det snart er helt slut med at bruge fingeren til at låse iPhonen op med. I hvert fald hvis man skal tror analytikeren Ming-Chi Kuo fra KGI Securities. Kuo mener nemlig at Apple allerede næste år helt vil droppe fingeraftrykslæseren i iPhonen. I stedet vil alle nye iPhones få Face ID bedre kendt som ansigtsgenkendelse. Dermed vil en funktion der for bare få år siden virkede meget fremtidsagtig allerede nu være faset ud igen til fordel for noget endnu bedre.

Ifølge Kuo vil Apple satse på Face ID for at få en konkurrencefordel i forhold til Android-telefoner, som ifølge Kuo er to til tre år bagud når det handler om ansigtsgenkendelse sammenlignet med Apple. Brugen af ansigtsgenkendelse i stedet for fingeraftrykslæsere vil differentiere iPhonen som noget unikt sammenlignet med resten af markedet. Kuo forventer på sigt at Android-producenterne vil følge i hælene på Apple og også droppe fingeraftrykslæseren.

Kuo regner med at alle nye iPhones fra nu af vil ligne iPhone X. Det vil sige med skærm til kant og som sagt ansigtsgenkendelse. Apple vil ikke lancere flere iPhones med samme kant som på iPhone 8. Tidligere har Kuo fortalt at han regner med at også iPaden får ansigtsgenkendelse.

Hvad det betyder for Mac'en nævner Kuo ikke noget om. Det er først for nylig at Apple er begyndt at putte fingeraftrykslæsere i MacBook Pro, og det er næppe en funktion der er noget ud til ret mange Mac-brugere endnu. Umiddelbart skulle der dog ikke være nogle argumenter for ikke også her at skifte til ansigtsgenkendelse.

Det hører selvfølgelig med ti historien at Kuo ikke ved det med sikkerhed. Han er analytiker og får sine oplysninger fra diverse kilder i Apples logistikkæde. Han plejer dog at ramme ret godt i sine foirudsigelser.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.