LIFX er den smarteste lyspære du nogen sinde har set. Ja, faktisk har du formodentligt slet ikke set den endu - men det kommer du til. LIFX er en WiFi-kontrolleret LED-pære man kan kontrollere med sin iPhone. Og her snakker vi ikke bare tænd/sluk. Pæren kan dæmpes efter behov, og man kan endda ændre hvilken farve lys, der udsender.

Al elektronik og styring er indbygget i selve pæren, så det kræver absolut ingen ændringer af ens eksisterende installation af nogen art. Elektrikere vil sikkert være kede af, at fremtidens hjem kan gøres lysintelligent uden deres hjælp, for alt det kræver er, at man kan finde ud af at skifte en pære. Billigere og nemmere end de løsninger, der allerede er på markedet for intelligent styring.

Når pæren er skiftet er det så som så med arbejdet, for den er designet til at kunne holde i 25 år. Det bedste er dog, at det hele styres fra en gratis iPhone-app, der er spækket med smarte funktioner.

Spækket med smarte funktioner

Man kan eksempelvis få lyset til at matche den musik man spiller på iPhonen. Man kan også indstille, så lyset automatisk slukker når man går fra hjemmet (med sin iPhone), og tænder når man kommer hjem. Tidsprogrammering er også en mulighed. Man kan instaille lyset til at være forskellige på forskellige tider af dagen. Man kan for eksempelvis skrue langsomt op for lyset om morgenen for at illudere en solopgang eller man kan få lyset til at skrue op i styrke i takt med at det bliver mørkt, når solen går ned.

Eller hvad med at lyset i stuen blinker grønt, når man modtager besked via Facebook. Eller sikkerhedsmode, når man er på ferie. Mulighederne er uendelige.

Det er ganske enkelt ikke mindre end genialt. Og til en pris på kun €49 plus levering, er det egentlig ikke så meget at betænke sig på. Skynd dig over på Kickstarter og støt projektet. I løbet af de første tre dage har de allerede indsamlet $675.000. En del mere end deres oprindelige mål på $100.000, og der er stadig 57 dage tilbage før fundraisingen slutter.

Der forventes at de første pærer leveres til forbrugerne i første halvdel af næste år. Som med alt andet på Kickstarter, skal man selvfølgelig være klar over, at det er risikovillig kapital, man indbetaler. Der er ingen garanti for, at pæren nogensinde kommer på markedet.

Opdatering:

LifX kan blandt andet købes hos ledpaerer.dk (link).

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.