I 4. kvartal 2014 overhalede Apple Samsung som verdens største smartphoneproducent. Det viser nye tal fra Gartner. Det er første gang siden 2011, at Apple indtager førstepladsen. Apple havde en markedsandel på 20,4%, mens Samsung måtte nøjes med 19,9%. I samme kvartal året før havde Apple 17,8% og Samsung 29,5%. Samsung har med andre ord mistet en tredjedel af deres markedsandel på bare et år. Folk forlader altså Samsung i meget stor stil. Mange af dem går over til Apple, og ellers er det de kinesiske producenter som Lenovo og Huawei, der har samlet Samsungs kunder op.

At Apple nu er større end Samsung skal man dog ikke lægge så meget i, Samsung har lige lanceret nye telefoner, og vil sikkert tage pladsen tilbage igen. Sådan svinger tingene frem og tilbage. Der er dog en tydelig tendens til, at Samsungs er presset, mens Apple nærmest ikke kan gøre noget forkert.

Det aboslut mest interessante ved tallene er, at Apple udelukkende sælger premium-telefoner i den dyre ende af prisskalaen, mens Samsung er tilstede over hele linjen. Lige fra de helt billige telefoner man får smidt i nakken i Føtex til telefoner på samme niveau som iPhonen. Alligevel sælger Apple bedre.

Volvo sælger bedre end Peugeot? Absurd

Det ville faktisk svare til at et bilmærke som Volvo solgte bedre end Peugeot. Ikke bare Peugeots sammenlignelige biler i klasse med Volvo, mens samtlige Peugeots biler inklusive de populære minibiler 108 og 208. Forestil jeg hvor absurd denne situation ville være. At dyre Volvoer eller BMW'er var Danmarks mest solgte bilmærke foran alt det lavprisskrammel de andre disker op med. Sådan er situationen i mobilbranchen. Vel og mærke ikke bare på Apples hjemmemarked i USA, men på globalt plan. Apple sælger flere dyre iPhones globalt end Samsung hælder billige telefoner over disken i udviklingslandene. Dét er om noget en indikation på, hvem der sætter dagsordenen branchen.

Hvis iPhonen alene skulle sammenlignes med Samsungs tilsvarende telefoner, ville iPhonen måske sælge 10-20 gange så meget som Samsung. Dette er også forklaringen på, at Apple alene står for 90% af mobilbranchens overskud.

Apropos bilanalogien, så er det norske bilmarked tilsvarende absurd - faktisk mere. Den hundedyre Tesla-elbil har i flere måneder sidste år været Norges mest solgte bil. Måske ikke helt forket set af Apple at ville lave en elbil.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.