Før vi overhovedet går i gang med at sætte de to toptelefoner fra henholdsvis Apple og Samsung - X og S10 - op overfor hinanden, er det værd at slå fast, at begge er toppen af poppen indenfor mobiltelefoner. At begge har områder, hvor de performer bedre end den anden. Og at det i sidste ende er et spørgsmål om smag og behag, hvorvidt man foretrækker en Samsung Galaxy S10 eller en iPhone X. Det er nemlig farligt område at bevæge sig ind på en vurdering af Samsung overfor Apple - her får man let ørerne i maskinen.

Kameraet på Galaxy S10 og Apple X

Ingen kan dog være uenige i, at kameraet på en telefon er blevet et af de helt vigtige parametre for, om forbrugerne vælger den ene frem for den anden. Vi tager snapshots som aldrig før, og der er ikke en generation af børn, der nogensinde er blevet så gennemdokumenteret lige fra fødslen til … hver eneste dag!

Apple X har vundet mange test med et kamera, der måske ikke i specifikationer er det bedste i verden, men som understøttes af et chipset, der optimerer det fantastisk. Hvis der er noget, de kan hos Apple, er det at tweake deres telefoner, så de får det optimale ud af hardwaren. Sidstnævnte består af en 12 MP (F1.8 28 mm wide, OIS, PDAF) linse og en 12 MP (F 2,4 telephoto, OIS, PDAF) telelinse med 2 x optisk zoom på bagsiden og en enkelt 7 MP (F 2,2) standardlinse på fronten.

Samsung Galaxy S10 giver lidt flere muligheder, idet den fås i tre udgaver – man kan vel nærmest tale om en hel serie: S10e, S10 og S10+.

S10e minder meget om X’eren med et dual bag-kamera med en 12 MP linse (F1.5/F2.4 DP AF) og en 16 MP ultra-wide linse samt en 10 MP (F1.9 DP AF) linse på fronten. Men når vi kommer til S10 og S10+ går de lige en tak op, fordi de begge har triple-bagkamera:12 MP (F1.5/F2.4 DP AF), 12 MP zoom samt 16 MP ultra-wide. På S10 finder man en 10 MP (F 1.9 DP AF) linse på fronten, mens S10+ giver lige lidt mere plus for lidt flere penge med et dual frontkamera bestående af den samme 10MP linse som S10e og S10 samt en 8 MP ultra-wide linse.

Skærmen, min kære, er dog det vigtigste

Det er der i hvert fald nogle, der vil mene. Det er jo trods alt den, man skal se på hele tiden.
Samsung S10e har en skærm, der måler 142,2 x 69,9 x 7,9 mm og vejer 151 gram. Skærmen på Galaxy S10e er en 5,8 tommer FDH+ Super Amoled med en opløsning på 2280 x 1080 pixel. S10 har en QHD+ Super Amoled Infinity skærm, og i modsætning til “lillebror” er den buet og måler 6,1 tommer med en opløsning på imponerende 3040 x 1440 pixel. Sidst, men størst, har vi S10+, der har ligeledes en buet skærm, der måler 6,4 tommer og har samme opløsning som S10’eren - 3040 x 1440 pixel. Det giver en lidt lavere pixeltæthed end Galaxy S10.

Til sammenligning har Apple X en Super Amoled skærm, der måler 5,8 tommer med en opløsning på 1125 x 2436 pixel.

Batteriet vi alle elsker at hade

Alle kender stressfornemmelsen, når batteriet går i rødt. Man kan ikke undvære sin telefon – man skal betale busbilletter, handle ind til aftensmad, lytte til musik og tjekke nyheder, mens man keder sig i den bus, man lige har købt billet til. Batteriet i mobiltelefoner er nok en af de ting i år 2000+, der er blevet hældt flest grimme ord udover. Derfor anstrenger mobilfabrikanterne sig på at udvikle nye teknologier. Med S10-serien tilbyder Samsung noget af den bedste batteriteknologi på markedet. S10 har et 3100 mAh, S10 et batteri på 3400 mAh og S10+ et på hele 4100 mAh - alle tre med trådløs og hurtigopladning. Men som noget helt nyt introducerer Samsung nu noget virkelig smart: Trådløs strømdeling. Det betyder, at du kan lade andre enheder med trådløs opladning op med din telefon - oven i købet mens du bruger telefonen. Dertil er Apple X ikke kommet endnu, men selv om batteriet i X’en ”kun” har 2716 mAh, (og hurtig- samt trådløs opladning) betyder Apples føromtalte teknologi, at man får hevet meget saft ud af det. Hvorvidt det er nok til at måle sig med S10’erens batteritider må de tests, der helt sikkert allerede er en masse i gang af, vise i den kommende tid.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.