Der er mange der tror, at antivirus software er noget man slipper for hvis man skifter sin PC ud med en Mac. Det er desværre en skrøne, for også Macs kan blive ramt af virus, samt af andre former for cyber-angreb.

Der findes da også en række forskellige antivirus-programmer til Mac - se f.eks. et udvalg her fra Kaspersky og Symantec.

Macs ER sikrere end PC'er

I denne artikel i det britiske Macworld-magasin, kan man læse mere om nogle af de angreb på Mac-brugere, der har været i nyere tid. Det viser at det er en god idé at beskytte sin Mac mod ubudne gæster. Det er i hvert fald MacWorlds konklusion.

Det er dog ikke helt så presserende som ved en PC, hvor man siger at en PC uden antivirus så godt som helt sikkert ER inficeret med vira. Dette er der flere årsager til.

For det første er der langt flere PC'er på verdensplan end der er Macs. Der er også langt flere store virksomheder og organisationer, der benytter sig af PC'er og disse facts gør dem til mere spændende og populære mål for de folk, der laver vira og orme.

For det andet er Mac'ens styresystem OS X som bekendt bygget på UNIX, som har en række sikkerhedsforanstaltninger indbygget, som Windows ikke har. Selv Microsoft-fans må indrømme at Windows til tider er som en hullet si fyldt med sikkerhedsbrister. Det er OS X ikke.

Sværere for de cyberkriminelle

Vi står altså med en computer, der både er mindre udbredt end andre, og som samtidig er bedre beskyttet fra fødslen. Det gør den mindre attraktiv for de cyberkriminelle, og det er derfor man ser færre angreb på en Mac.

Desværre skaber det så også myten om, at man slet ikke behøver at beskytte sin Mac.

Se på det på denne måde: Du beskytter gerne din Mac mod alle mulige ydre farer såsom tab, tyveri, mv., hvorfor skulle du så ikke beskytte din kostbare maskine mod indre indbrud. Det er lige før at det er værre at få et virtuelt indbrud i din Mac end et fysisk tyveri.

Hvad mener du - bruger du antivirus på din Mac?

Tip: Computerworld lavede i 2013 en stor test af antivirus-programmer til Mac.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.