I skrivende stund er der ingen opdatering tilgængelig via min iTunes, men det kan ikke vare længe, før det sker. Følger du rådene herunder, er du klar til at opdatere i det sekund opdateringen kommer.

Jailbreak og unlock

iOS 4 kan hverken jailbreakes eller unlockes, så er du afhængig af nogle af disse ting, så vent med at opdatere. Der kommer efter al sandsynlighed hurtigt et jailbreak, mens et unlock nok lader vente lidt på sig.

Kompatibilitet

iOS 4 virker ikke med alle enheder. iPhone 3GS og 3. generation iPod touch, får den fulde opdatering, dog undtager iPHone 4-specifikke funktioner, mens iPhone 3G og 2. generation iPod touch blandt andet vil mange multitasking og flere andre ting.

Den originale iPhone (2G) og 1. generation iPod touch kan desværre ikke få opdateringen.

Hvis du er i tvivl om, hvilken enhed du har, så stil på iTunes. Hvis du får at vide, at der ikke er en opdatering til din enhed, så er det fordi du har en af de oprindelige enhedere. Forsøg ikke at opdatere manuelt med en af de filer, der hører til en anden enhed.

Sørg for, at du kører iTunes 9,2

iTunes 9.2 kræves for at opdatere til iOS 4. Den er heldigvis allerede tilgængelig, da Apple frigav den i sidste uge.

Backup af dine data

Når du har installeret iTunes 9.2, så tilslut din iPhone eller iPod touch og synkronisere den, så du får en frisk backup, hvis noget skulle gå galt under opdateringen. Husk, at det kan tage et stykke tid at lave backup og synkronisering. Vær tålmodig.

Når synkroniseringen er færdig, så er næste skridt, at sørge for at få billederne fra iPhonen over på computeren. Det ville være ærgeligt, hvis de forsvandt hvis opdateringen slog fejl. Dette kan ikke understreges nok. Jeg har fået rigtigt mange henvendelser fra folk, der glemmer at få deres billeder over på computeren med jævne mellemrum, og derfor jar mistet et års billeder, fordi iPhonen skulle gendannes.

Opdater dine programmer

For at iPhonens programmer skal kunne drage fordel af de nye funktioner i iOS 4, herunder specielt multitask, kræver det, at udviklerne opdaterer dem, så de er iOS 4-kompatible. Husk derfor at tjekke for opdateringer i App Store løbende de kommende dage og uger.

Afhængigt af hvor mange apps du har og hvor hurtigt der kommer en opdatering, kan denne process godt tage et stykke tid. Du kan lige så godt komme i gang med det samme.

iBooks

En af de nye ting er programmet iBooks. Det følger ikke med iOs 4, men skal hentes gennem App Store.

Har vi glemt noget?

Hvis læserne sidder inde med flere tips til ting, man skal huske før eller efter opdateringen, så læg endelig en kommentar herunder.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.