Modsat den gængse opfattelse tjener Apples mindre på Apple Watch end på selskabets andre produkter. Det oplyser Apple på et investormøde - hvor de i øvrigt noterer, at det er helt som forventet. Mange har ellers ment at Apple havde prissat Apple Watch højere end sædvanligt fordi det var en modeting. Det er altså ikke rigtigt. Apple bruttofortjeneste på uret er nemlig lavere end på selskabets andre produkter.

I seneste kvartal var bruttofortjeneste for Apple som helhed 40.8%. Bruttofortjeneste er et mål for forskellen på hvad det koster at producere en vare, og hvad varen sælges for. En bruttofortjeneste på 40% betyder altså, at hvis Apple sælger et produkt for 1.000 kr, så har det koster 600 kr af fremstille. Ud af de 1.000 kr er 40% eller 400 kr nemlig bruttofortjenesten. Den endelige fortjeneste er selvfølgelig mindre, da der tilkommer en lang række andre omkostninger relateret til salg, markedsføring, udvikling, support og så videre.

Apple oplyser også, at de mange beregninger vi ofte ser af hvad indmaden i Apples produkter koster, langt fra er rigtige. Tingene er ikke i nærheden af at være så billige at producere, som det ofte hævdes. Når det er sagt, så er 40% en ganske høj bruttofortjeneste generelt på elektronik.

Apple oplyser normalt ikke bruttofortjenesten på enkelte produkter, så vi kan ikke direkte sammenligne Apple Watch med for eksempel iPhonen.

Scroll ned for at se kommentarer