Sidste år udtalte en engelsk dommer at Samsungs Galaxy Tab ikke var "så cool som iPaden", og kom derfor frem til, at Samsung ikke havde kopieret Apple. Det førte til en grotesk dom mod Apple, der blev beordret til offentligt at undskylde over for Samsung. Det gjorde Apple på humoristisk vis ved at bruge netop den pågældende udtalelse fra dommeren om, at Samsungs tablet ikke var cool.

Apple appelrede dommen, men dommeren ved appelretten, Sir Robin Jacob, synes det var knap så morsomt, og beordrede Apple til at ændre teksten, så der ikke blev gjort grin med Samsung, og kom i øvrigt frem til at Apples appel skulle afvises. Nu tyder noget på, at Samsung kunne lide Sir Jacobs tilgang til tingene. I hvert fald arbejder Sir Jacob nu som patent-rådgiver for netop Samsung. Samsung har hyret dommeren i patentsag som Ericsson har anlagt mod Samsung, skriver Foss Patents

En noget uheldig situation, der nok skal få nogen til at rejse mistanke om, at Sir Jacob nu får sin belønning for veludført tjeneste.

Der er som sådan intet ulovligt i der foregår, og der er ingen der beskylder Sir Jacob for at have fejldømt i Apples sag mod Samsung, men signalværdien er ikke til at tage fejl af. Det er en ret uheldig situation, at man nogle måneder efter at have dømt i en sag mellem to parter, begynder at fungere som rådgiver for den ene af parterne. Som almindelig borger kunne man måske nok ønske sig, at disse jurister finder ud af, om de vil være dommere eller rådgivere, bare så der absolut ingen tvivl er om, hvis interesse de arbejder for.

Sir Jacobs havde faktisk taget beslutningen om at stoppe som dommer og hellige sig hvervet som professor allerde i 2011, men han skulle altså alligevel lige have en sidste sag med fra den ene side af bordet, før han skiftede til den anden side.

Hvilket ramaskrig havde det ikke medført, hvis den dommer der i USA dømte Samsung til at betale over 1 milliard dollars i bod til Apple, få måneder senere var på Apples lønningsliste?

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.