En amerikansk trafiksikkerhedsgruppe har undersøgt hvor meget udførslen af forskellige ting under kørslen, distraherer føreren af bilen. Ikke overraskende stiger distraktionen med kompleksiteten. Lavest er det selvfølgelig når bilisten bare koncentrerer sig om at køre. Hernæst kommer at man justerer radioen eller temperaturen. Herefter går det slag i slag over forskellige ting som at lytte til beskeder eller rode rundt i en kompliceret menusystem. Øverst ligger brugen af iOS's Siri til at afsende og modtage mails, foretage Twitter- eller Facebook-opdateringer, kigge i sin kalender etc.

Forskerne betegner brugen af Siri til de nævnte opgaver som så ufleksibel og inkonsistent, at det distraherer køreren unødigt. I to tilfælde kørte bilisten galt (heldigvis foregik det i en simulator). Det fremgår desværre ikke hvorvidt testpersonerne er vant til at bruge Siri, eller om det er første gang de prøvede.

Undersøgelsen viser med al tydelighed, at når man kører bil, så skal man lade være med at lave alt muligt andet - og da specielt ting som Facebook-opdateringer.

Desværre lider undersøgelsen af den designfejl, at den ikke sammenligner ens opgaver, hvorfor man ikke kan konkludere noget som helst angående Siri. Det er ikke teknikken, men opgavens karakter de har sammenlignet, hvilket da også fremgår tydeligt af formålet med undersøgelsen.

Det er bare ikke ret interessant. Man kunne næsten sige sig selv på forhånd, at det er mere forstyrrende at opdatere Twitter via Siri end at justere radioen. Det havde været mere interssant at underøge om det eksempelvis var mest forstyrende at bruge Siri eller håndbetjent navigation under kørslen - man burde nok enda have hevet nogle gamle papirkort med ind i undersøgelsen også. Eller tilsvarende for valg af musik. I begge tilfælde havde Siri nok klaret sig bedre - og derfor ud fra et sikkerhedsspørgsmål være at foretrække. Desværre er det eneste undersøgelsen viser, at det er mindre forstyrrende at skrue op for radioen end at tjekke sin kalender via Siri. VI får ikke noget konkret svar på, hvilken teknik, der er mindst forstyrrende til en given opgave.

Undersøgelsen blev lavet med iOS 7 og altså ikke Apples CarPlay-løsning udviklet specielt til brug i biler.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.