Undersøgelser viser, at danskerne ikke længere ser nær så meget traditionelt TV som tidligere. Det er især blandt de unge medborgere at denne tendens er kraftigst, men det er noget der mærkes over hele linjen af aldersgrupper.

Dette betyder dog ikke, at vi ikke sidder så meget foran fjernsynet som før. Hvordan hænger disse påstande nu sammen?

Det er fremmarchen af populære streamingtjenester som Netflix, HBO Nordic og Viaplay, der har sat gang i skiftet. Vi gider ikke længere se et afsnit af vores yndlingsserie på et bestemt tidspunkt torsdag aften, for derefter at skulle vente en hel uge til næste afsnit kommer. I det hele taget passer vores måde at leve på i 2015 ikke særlig godt med at skulle være bundet af bestemte tidspunkter.

Derfor vil vi meget hellere bruge streamingtjenester, der tilbyder serier og film on-demand.

Hidtil har en af ankerne mod streaming i stedet for traditionelt TV været, at det ikke var lige så fedt at se på en iPad eller computer, som på den store fladskærm, man i forvejen har hængende på væggen. Dette problem er væk med introduktionen af Apple TV på markedet. Denne lille sorte box tager alle de online streamingtjenester - samt næsten alt andet du kan vise på en computer og fører det op på dit TV. Og når det er Apple vi snakker om, så er både Apple-TV, vægophæng og fjernbetjening små, elegante og noget man godt gider have i sin stue - se selv her.

Udskift din TV-pakke med et Apple TV

Hører du til typen, der ser mindre og mindre TV og i stedet streamer på nettet, så skulle du overveje et Apple TV. For en pris, der svarer til 1-2 måneders TV-pakke (altefter hvor stor en pakke du har), får du dette lækre stykke designelektronik og kan nu se Game of Thrones, House of Cards og alle andre fede serier og film på dit TV.

TV-stationer som DR og TV2 er naturligvis godt klar over denne tendens og udbyder derfor selv deres egne streamingtjenester. DR's er helt gratis, hvorimod TV2 Play koster lidt (se den her).