Den regionale ret i Düsseldorf har i en afgørelse i dag slået fast, at det midlertidige fogedforbud mod Samsungs Galaxy Tab 10.1 i Tyskland, står ved magt. Det er dermed tredie gang, at retten i Düsseldorf kommer med en afgørelse til Apples fordel. Første gang fik Apple et fogedforbud mod Samsung alene på mistanken om en krænkelse af Apples rettigheder. Et par uger senere blev dettte midlertidige fogedforbud opretholdt, og nu er den endelige afgørelse, efter yderligere undersøgelser, altså faldet. Dommeren har afgjort at Samsung overtræder Apples designrettigheder.

Dermed er Samsung mulighed, for at fjernet fogedforbuddet ved samme ret nu udløbet. Samsung har derfor nu kun den mulighed at anke afgørelsen til den regionale højesteret (Oberlandesgericht), der også er hjemmehørende i Düsseldorf. Det vil i givet fald tage et par måneder, før der kommer en afgørelse her. Anker Samsung ikke afgørelsen (eller taber ankesagen), vil dagens afgørelse stå ved magt indtil den rigtige retssag er afgjort i den regionale ret. Denne retssag kører uanset om Samsung anker afgørelsen om fogedforbuddet eller ej. Det vil formodentlig tage omkring et år før den regionale ret er kommet frem til en endelig afgørelse, der igen kan ankes til en eller flere højere retsinstanser.

Hvis retten om et års tid kommer frem til, at fogedforbuddet blev givet korrekt, vil det være permanent. Hvis retten derimod kommer frem til, at det ikke skulle være givet i første omgang, vil Apple blive stillet ansvarlig for Samsungs tab.

Dagens afgørelse er ikke kun gældende for Galaxy 10.1, men også for fremtidige enheder, der overtrædes Apples rettigheder. Samsung kan med andre ord ikke bare skifte navn og smide tableten på markedet alligevel. Fogedforbuddet vil her gælde automatisk.

Det er vigtigt at understrege, at dagens afgørelse alene drejer sig om hvorvidt fogedforbuddet skulle gøres permanent, mens den rigtige retssag kører. Det er med andre ord ikke den endelige dom, der er tale om. Det kan man godt tro, hvis man læser om sagen i den mere kulørte del af pressen - ingen nævnt ingen glemt.

Kilde: Foss Patents

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.