I mandags præsenterede Apple HomePod, en højttaler med Siri-integration og multirumsfunktionalitet. Ifølge Apple selv har de fokuseret meget på at få højttaleren til at lyde godt. HomePod skal ikke bare være en smarthøjttaler, den skal også levere varen på lydkvaliteten. Noget de nu bakkes op i af flere uafhængige medier, der har fået lov at låne nogle demo-enheder selvom HomePod først kommer til salg til efteråret. Enhederne i testen har begrænset funktionalitet og er således kun testet i forhold til lyden. Diverse smarte funktioner har Apple lukket for i demo-enhederne.

Rent specifikationsmæssigt har HomePod en stor opadvendt bashøjttaler og en specialudviklet formation af syv stråledannende diskanthøjttalere med retningsstyring samt seks mikrofoner. Den kan altså spille lyd 360 grader rundt i et lokale. Lokalets akustik måles via de indbyggede mikrofoner og styresystemet tilpasser lyden til lokalet. Noget der giver pote for den oplevede lydkvalitet.

Mashable skriver at HomePod nemt slår konkurrenter som Amazon Echo og SONOS Play:3 på rå lydkvalitet: "Lyden var ikke bare høj - at fylde et rum med lyd, god eller dårlig, er nemt - den var rig. De høje toner var skarpe uden at brække over. De lave toner var dybe, klangfulde, men hamrede ikke i brystet."

CNET sammenligner den også med Play:3 og mener at HomePod leverer en bredere og mere levende lyd. Sammenlignet med Echo er HomePod "meget bedre". CNET udtrykker også glæde ved at flere HomePods i samme lokale kan genkende og tilpasser sig hinanden så lyden bliver endnu bedre.

What HiFi? noterer at HomePod spiller med en stærk bas og sprøde vokaler på Sias The Greatest, og efterlader Amazon Echo i støvet. Selv med TruPlay aktiveret på SONOS Play:3, virke den underligt flad sammenlignet med HomePod. Hotel California afspillet via to HomePod-enheder beskrives som havende en virkelig god detaljerigdom.

Det hører med til historien at HomePod koster det dobbelt af Amazon Echo og også er dyrere end SONOS Play:3. Den bør derfor lyde bedre, noget den altså også gør. Man får med andre ord noget for skillingerne. Det er ikke bare lir fra Appels side. Regulære anmeldelser må vi dog vente med til enhederne bliver lanceret til efteråret. Indtil da tegner det lovende.