Der er begyndt at løbe flere og flere informationer om Apples kommende fire tommers iPhone ind. Det er tale om lige dele spekulationer og lige dele lækkede informationer tilsat en nip ønsketækning. Oplysningerne stammer fra forskellige kilder.

Nyt navn

Den første handler om navnet. Først hed den "iPhone 6c" som en pendant til "iPhone 5c", for at markere at det var en ny generation af Apples prisbillige iPhone. Så kom der informationer om at den ville hedde "iPhone 5se" fordi den var en forbedring af iPhone 5s. Seneste nyt er, at Apple dropper nummeret og slet og ret kalder den "iPhone SE". Hvad "SE" så står for er en anden sag. Et bud kunne være "Standard Edition". Årsagen til at Apple vil droppe nummeret er, at det vil give det forkerte signal med en 5'er, når den nyeste iPhone er nået til version 6S. De kunder der ikke følger super meget med i hvad Apple laver, vil tro at der er tale om en gammel iPhone.

Får ikke 3D touch

De første billeder af dele til iPhonen er også begyndt at dukke op. De viser skærmpanelet. Ud fra dem kan man se, at iPhonen SE ikke får understøttelse af 3D Touch, hvilket er helt i tråd med hvad rygterne tidligere har sagt.

På billedet øverst kan iPhone Se ses sammenlignet med iPhone 6s. De gule firkanter på billedet af iPhone 6s markerer 3D Touch-chips. De gule krydser på iPhone SE markeret fraværet af samme chips.

Billederne skulle stamme fra en kilde, der tidligere har leveret troværdige billeder at iPhone-dele.

12 megapixel kamera

I forhold til de seneste rygter, der talte om et et kamera på 8 megapixel, skulle Apple nu i stedt have besluttet at bruge et med 12 megapixel. Flere af de andre specifikationer lægger sig også op ad dem fra iPhone 6s. iPhone SE får således samme A9-chip og NFC til Apple Pay. Batteriet får en smule større kapacitet end iPhone 5s.

Pris og tilgængelighed

Prisen på iPhone SE forventes at blive den samme som det Apple i dag tager for iPhone 5s. Måske en anelse dyrere. Det vil sige omkring 4.000 kroner. Apple skulle i øvrigt beholde iPhone 5S i sortimentet, men til en endu lavere pris.

Ifølge tidligere oplysninger, skulle Apple præsentere iPhonen på et event den 15. marts. Seneste nyt er, at det i stedet kommer til at ske den 21. marts.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.