Vi har tidligere skrevet om Apples kreditkortterminal til iPod touch, men Apple er ikke alene om at have disse ideer.

Square

Forleden dag præsenterede John Dorsey, manden bag Twitter en dims kaldet Square. Den kan kobles til lydindgangen på en iPhone og forvandle den til en kreditkortlæser. Square har indbygget magnetkortlæser, og den energi der bruges til at føre kortet igennem, er nok til at aflæse kortet og sende informationen til iPhonen via lydstikket. Så vidt jeg har forstået er det eneste dimsen gør, at aflæse kreditkortnummeret via magnetstriben, så man slipper for at taste det ind på telefonen selv. Det er altså mere et alternativ til en webbaseret løsning, som vi kender i netbutikker, end en egentlig kortterminal som vi kender fra butikker.

På telefonen ligger et program, der overfører kreditkortnummeret til udbyderen, hvor betalingen behandles. Lige nu testes enheden hos nogle små amerikanske virksomheder. En endelig version forventes klar i marts 2010.

Vi skal dog ikke forvente at enheden kommer til Danmark, hvor kreditkortaflæsning via magnetstriben ikke længere er tilladt og ved at blive udfaset. Der er dog mange andre områder en lige netop kreditkort, hvor en mobil magnetkortlæser kunne finde anvendelse.

Videoen ovenfor viser præsentationen af Square på en messe i Paris.

PAYware Mobile

En diamentral modsætning til iværksætteren John Dorsey er sværvægteren VeriFone, der laver kasseterminaler. Tidligere på uden præsenterede de deres egen kreditkortlæser til iPhonen, PAYware Mobile.

I lighed med de andre løsninger er PAYware Mobile er kombination af en iPhone eller iPod Touch, et stykke hardware og et program. iPhonen kommer ikke til at hverken lagre eller se kreditkortnumrede, da de krypteres og behandles i hardwaren. iPhonen fungerer udelukkende som et brugerinterface. Der er altså en væsentlig forskel til den førstnævnte løsning.

Løsningen der er klar til januar er gratis, men kræver et 2 årigt abonnement hos VeriFone. Der er endnu ingen priser at forholde sig til.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.