Businessweek har fået informationer om Apples kommende musikservice via folk, der er bekendt med Apples forhandlinger med pladeindustrien. Ifølge dem, kan det meget vel ændre markedet for digital musik.

Selvom både Google og Amazon har lanceret deres bud på en service, tager Apple sig god tid. Apple arbejder nemlig på at få pladeselskaberne med i aftalen, mens de to andre kører sololøb. Det giver Apple visse fordele. Googles og Amazons løsning er i princippet bare lagerplads som man selv fylder op kombineret med en afspiller.

Apples løsning er helt anderledes. Blandt andet vil Apples service byde på en mulighed for at man får skannet sit iTunes-bibliotek, som herefter spejles på Apples servere. Det betyder altså, at man ikke selv skal uploade sin musik, som man skal hos de to andre, men at man bare får bevilget adgang til den musik man allerede har, på Apples servere. Det betyder også, at har man en sang i dårlig kvalitet (rent teknisk) så erstatter Apple den bare med en en version i højere kvalitet. Om det gælder alle ens sange, eller kun dem, de er købt via iTunes er et åbent spørgmål.

Disse licenser skulle eftersigende være ret dyre, hvorfor Apple er nødt til at videregive udgifterne kunderne på en eller anden måde. Det er dog endnu uklart hvordan Apple vil skrue forretningen sammen. En oplagt mulighed er en månedlig eller årlig betaling, en anden at man betaler et lille beløb per sang man ønsker overført til skyen.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.