Vi har tidligere skrevet om nogle rygter, der pegede på, at Apple i næste iPhone/iPad ville udskifte kommunikationschippen fra Infineon med en fra Qualcomm. Det smarte ved det nye chipsæt er, at det er et dual GSM/CDMA-chipsæt, der kan bruges både på GSM- og CDMA-nettet. I dag har Apple to forskellige iPhones med hvert deres chipsæt til de to forskellige netværk, men fremover kan den samme ene iPhone altså bruges på begge netværk.

Nu har iPhone-hackeren Zibri (som nogle nok kan huske fra iPhonens første år) fundet nogle ting i iTunes-filerne, der underbygger rygterne om skiftet til Qualcomm. Jeg vil ikke trætte læserne med de tekniske detaljer, blot nævne, at der i seneste udgave af iTunes er fundet to filer, der indgår i Qualcomms baseband-chip.

Det mest interessante ved denne oplysning er ikke så meget, at det bakker de tidligere rygter op, men at Apple allerede nu tester produkter med de nye chips. At Apple tester de nye produkter op mod en officiel udgave af iTunes kan næsten kun betyde, at produkterne er i den aller sidste fase før frigivelsen. I første omgang peger det jo mest af alt frem mod iPaden, som forventes opdateret i starten af april.

Alene af den grund, at iPad frigives nogle måneder før iPhonen, gør at det er værd at følge med - også selvom man ikke har en iPad eller har planer om at anskaffe sig en. For den vil uden tvivl afsløre nogle af de nye ting vi også vil se i iPhone 5. Det bliver også interessant at se, hvad den nye basebandchip betyder for unlock-mulighederne.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.