Der er blevet sat punktum i den efterhånden gamle sag, hvor en Apple-ansat mistede en iPhone 4-prototype på en bar, skriver cnet. Finderen af iPhonen, Brian Hogan, og en medsammensvoren, Robert Sage Wallower, er hver blevet idømt 40 timers samfundstjeneste og skal hver især betale Apple $250 i kompensation.

Anklageren havde ellers talt for fængselsstraf, men de tiltaltes pletfri straffeattest og det faktum, at de begge havde gjort militærtjeneste overbeviste dommeren om, at de kunne slippe med en betinget dom og en prøvetid på et år for ugerningen.

Gizmodos redaktør fortryder

iPhonen havnede hos Gizmodo, der afslørede den i detljer for offentligheden. Der blev aldrig rejst tiltale mod Gizmodo eller deres redaktør Brian Lam. Lam har dog sidenhen bittert fortrudt hans rolle i sagen. Lam siger, at han burde have sagt op, efter at den første historie var blev bragt. Han kunne ikke længere stå inde for sit job, men beholdt det, fordi han var god til det. Han ønsker, at de aldrig havde fundet den iPhone.

De tænkte alt for kortsigtet - og her tænker han nok på, at det fra den dag var slut med Apples venlighed. Jobs havde ellers fortalt at Gizmodo var hans yndlings-site, som han besøgte flere gange dagligt, og Gizmodo fik altid adgang til Apples pressemøder. Lam havde talt med Jobs flere gange og altid opfattet ham som en venlig mand. Alt det sluttede med historien om prototypen. Lam tænkte med egne ord over dilemmaet i halvandet år, hvor han led af en skriveblokering. Til sidst skrev han en undskyldning til Jobs. Jobs skrev aldrig tilbage.

"Jeg føler mig bare heldig over at jeg havde chancen for at fortælle en venlig mand, at jeg var ked af, at jeg var et røvhul, før det var for sent", slutter Lam. Hele hans historie kan læses på thewirecutter.com, og det kan stærkt anbefales.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.