Folk med en iPhone eller iPad kender nok til Apples "Find my iPhone"-service. Det er en super smart funktion, der kan bruges, hvis man har glemt, tabt eller fået stjålet sin iPhone. Man kan se sin iPhone på et kort, man kan sætte en kode på den eller sågar slette alt indhold. Men kun hvis iPhonen har netadgang selvfølgelig.

Nu tyder meget på, at Apple med Lion vil lancere en tilsvarende funktion til Mac kaldet "Find my Mac". Der er i hvert fald fundet et Find my Mac-ikon i den seneste udgave af Lion preview.

Nu har Macs som bekendt ikke indbygget GPS, og derfor kan de selvfølgelig heller ikke opgive deres eksakte position. Apple har dog efterhånden en enorm database over placeringen af WiFi-spots i hele verden, så når Mac'en lokaliseret et eller flere spots, ved den nogenlune, hvor den befinder sig. Men ellers kunne man jo sagtens forestille sig, at Apple simpelthen indbygger en GPS-chip i fremtidige Mac's. I hvert fald på de bærbare computere er det helt oplagt.

Da en sådan chip efterhånden kun koster en enkelt dollar, vælter det heller ikke ligefrem budgettet at putte dem i almindelige stationære Mac's. Ikke så meget fordi man har brug for at kunne tracke sin position, da computeren jo står fast det samme sted, men som en del af en avanceret tyverisikring. Man kunne godt forestille sig et scenarie, hvor Apple indbygger en GPS i alle Mac's og samtidig inkluderer en funktion i Lion, således at man altid vil kunne spore sin Mac helt præcist, så længe, den har netadgang så den kan melde sin position tilbage. Hvis funktionen er integreret dybt i Lion, vil den være meget svær at komme uden om for folk med en stjålen Mac. Ikke engang en geninstallation af OS ville hjælpe. Apple kunne lave det sådan, at Lion altid tjekkede Apples database over stjålne enheder, og meldte tilbage, hvis den var registreret der. Selvfølgelig ville dette kunne blok

Alt dette er selvfølgelig ren spekulation, mere sandsynligt er det, at det på Mac vil virke lige som på iOS.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.