Som der tidligere har været skrevet rygter om, er iOS-funktionen "Find My iPhone" nu porteret til Mac, hvor den logisk nok hedder "Find My Mac". Funktionen er kommet med i den fjerde betaversion af OS X Lion; Apples nye styresystem, der lanceres officielt i næste måned.

Konceptet er det samme som på iPhonen. Når funktionen er slået til, kan man lokalisere sin Mac via en hjemmeside hos Apple eller via en speciel iOS-app. Man kan også spærre for adgangen til maskinen, som herefter kun kan låses op med en sikkerhedskode. Man kan dog godt tillade gæsteadgang til maskinen uden kode. Det gør det mere sandsynligt, at en eventuel tyv ikke bare gendanner den med det samme, hvorved man får mere tid til at finde den i. Der er også mulighed for at sende en tekstbesked til maskinen eller få den til at afspille en lyd.

Da alle macs indeholder et kamera, ville det også være smart, hvis man kunne fjerntænde for kameraet, så man også fik et billede af tyven. Man kunne sagtens lave det på en måde, så disse billeder blev gemt selvom man geninstallerede OS.

Kilde: macrumors

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.