I dag er det præcis 5 år siden, at den første iPhone kom på gaden. Den var godt nok blevet præsenteret for offentligheden flere måneder tidligere, men den 29. juni 2007 kunne de første kunder altså få fingre i det, der skulle vise sig at være en revolution i branchen.

Her er fem ting du sikkert ikke vidst om tilblivelsen af den oprindelige iPhone

1.
Ideen om at lave en telefon opstod allerede i 2002. Steve Jobs argument var, at mobile produkter blev mere og mere avancerede og fik flere funktioner. Jobs var mange for, at de på et tidspunkt ville udkonkurrere Apples populære iPods. Først i 2005 begyndte arbejdet på en telefon dog for alvor.

2.
Steve Jobs begyndte i første omgang et samarbejde med Motorola, som var planlagt til at producere Apples telefoner. Motorola havde massiv succes med deres Racr, men ROKR som de producerede sammen med Apple og lancerede i 2005 blev aldrig nogen succes. Jobs mente at produktet var for dårligt, og besluttede at Apple selv skulle udvikle en telefon.

3.
Tony Fadell, der stod for udviklingen af iPoden, har i et interview udtalt, at Apple oprindeligt overvejede at putte et fysisk tastatur i iPhonen. Det var noget der blev diskuteret kraftigt, men som bekendt skete det aldrig.

4.
I dag virker det som en selvfølge, men navnet iPhone var ikke givet på forhånd, dengang Apple begyndte udviklingen. Ken Segall, der i mange år arbejdede sammen med Steve Jobs om udvikling af Apples reklamer, siger at et andet velkendt navn var inde i billedet. Apple overvejede nemlig at kalde iPhonen for "iPad".

5.
Apples oprindelige plan var at lancere iPhonen uden om teleselskaberne og i stedet lave deres eget teleselskab baseret på WiFi. Ifølge John Stanton opgav Steve Jobs ideen umiddelbart før præsentationen af iPhonen og lavede i stedet en aftale med AT&T.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.