Sidst i februar fik en patenttrold skovlen under Apple, som blev idømt at skulle betale en erstatning på hele $532,9 millioner for overtrædelse af et patent relateret til handel i iTunes Store. Det er firmaet Smartflash LLC, der har sagsøgt Apple - og en række andre store virksomheder som Samsung og Amazon.

Nu skriver Reuters dog, at dommeren i sagen vil have beregnet erstatningens størrelse om. Efter indsigelser fra Apple, er han kommet frem til, at juryen har misforstået han instrukser, da de skulle beregne erstatningens størrelse.

Apples advokater har været meget skarpe i deres afvisning af Smartflash' krav. "De udnytter vores patentsystem for at få royalties for teknologi, som Apple har opfundet.", udtaler Kristin Huguet fra Apple. "Vi nægter at betale denne virksomhed for ideer vores egne medarbejdere har brugt år på at opfinde og forfine, så vi har desværre ikke haft anden mulighed end at tage dette opgør i retten."

Om den nye beregning så kommer frem til at erstatningen skal være højere eller mindre, vil tiden vise. Sagen er berammet til den 14. september.