Problemerne med kompasset og hældningsmåleren i iPhone 5s skyldes med al sandsynlighed, at Apple har skiftet leverandør af accelerometeret, skiver Gizmodo. I starten af oktober kom det frem, at visse iPhone 5s-brugere har problemer med kompasset og hældningsmåleren, der viser nogle grader forkert.

Det viser sig nu, at Apple bruger et andet accelerometer i iPhone 5s end de gjorde i iPhone 5. Tidligere brugte Apple et fra STMicroelectronics, mens de nu bruger et fra Bosch Sensortech. Accelerometeret fra Bosch er ikke nær så præcist som det fra STMicroelectronics. Hvor STMicroelectronics har en præcision på +/- 1 grad, har Bosch en præcision på +/- 5 grader ifølge specifikationerne.

Det er i sig selv ikke nødvendigvis noget problem, hvis bare man sørger for at kalibrere hardwaren, så softwaren ved hvor meget forkert hver enkelt iPhone viser, og dermed kan kompensere for det. Målingen ændrer sig nemlig ikke over tid. Problemet er snarere, at de enkelte iPhones ikke har den samme afvigelse, men at de ligger fordelt inden for +/- 5 grader. Nogle viser +5 grader forkert andre -5 grader - mens langt de fleste selvfølgelig viser mere korrekt. Kalibreringen skal derfor ske for hver enkelt enhed. Spørgsmålet er nu om Apple vil erkende problemet og udsende et kalibreringsværktøj eller om der er tale om så få telefoner, at de bare bliver byttet til nogle uden fejlen.

Hvad vi ikke ved er, hvorfor Apple ikke har kalibreret enhederne korrekt, når nu det er relativt nemt at gøre på fabrikken. Det mest sandsynlige er, at Apple simpelthen har modtaget accelerometere med en større spredning på præcisionen end ønsket. Hvis Apple er gået ud fra, at samtlige sensorer lå inden for +/- 1 grad, og kalibrering dermed er unødvendig, er det selvfølgelig et problem, hvis de i virkeligheden ligger inde for +/- 5 grader.

Man kunne dog ønske sig, at Apple fik strammet lidt op på det punkt. Uanset hvor fejlen ligger i logistikkæden, er det Apples ansvar at slutproduktet er i orden. Indtil videre har vi dog heller ikke oplevet, at Apple ikke erkender problemet. Folk der har klaget over et upræcist accelerometer, har fået ombyttet telefonen uden problemer. Præcis som hvis man modtqget en telefon med enhver anden hardwarefejl.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.