12.367.232 iPhone-brugeres personlige oplysninger, der blevet stjålet fra en FBI-computer i marts, er blevet lækket, skriver MacRumors. Midt i marts blev en computer tilhørende Supervisor Special Agent Christopher K. Stangl from FBI hacket via en sårbarhed i Java. Inden det blev opdaget, blev adskillige filer downloadet fra hans computer. En af dem var en liste over mere end 12 millioner iPhone-brugeres personlige oplysninger inklusive UDID (iPhonens serienummer), brugernavne, enhedens navn, postnumre, telefonnumre, adresser og så videre. En hackergruppe med navnet Antisec, har nu offentliggjort 1 million ud af de 12, dog rippet for personlige oplysninger. UDID og enhedens navn fremgår dog.

Hvad FBI bruger disse informationer til, samt ikke mindst hvordan de er kommet i besiddelse af dem, er et godt spørgsmål. Har FBI hacket folks iPhones, eller har FBI apps i App Store med det ene formål at høste informationer? Det få vi nok aldrig svar på, men grotesk er det, at almindelige folk bliver overvåget og registreret af myndighederne uden en dommerkendelse.

I praksis burde der ikke være nogle problemer rent sikkerhedsmæssigt for de folk, hvis oplysninger er blevet frigivet. Det største problem er overvågningen i sig selv.

Vejledning til download af listen kan findes her: http://pastebin.com/nfVT7b0Z

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.