FBI har droppet sagen mod Apple omkring en afdød terrorists låste iPhone 5c. FBI havde ellers krævet at Apple skulle udvikle en bagdør til iPhonen, og havde fået domstolens ord for rimeligheden i dette. Noget Apple dog har nægtet at medvirke til, og derfor han anket afgørelsen.

Problemet for FBI var, at iPhonen var låst og dens data krypteret. Hvis konden blev indtastet for mange gange var der en risiko for at iPhonen som en sikkerhedsforanstaltning ville slette indholdet. Derfor ville FBI have Apple til at udvikle en ny udgave af iOS, der fjernede begrænsingen på antallet af indtastninger af kodeordet.

Nu falder sagen dog til jorden. En omstridt høring er blevet af lyst, og FBI har trukket kravet til Apple tilbage. Årsagen er at FBI efter sigende har fundet en vej ind i iPhonen uden Apples hjælp. En påstand der dog ikke kan eftervises, da FBI ikke har afsløret hvordan de har gjort. De skulle dog have brugt en værktøj udviklet af det israelske sikkerhedsfirma Cellebrite.

Apple har lige fra starten protesteret imod afgørelsen. Apple mener ikke at de skal kunne tvinges til at kompromitere sikkerheden i deres produkter ved at indbygge en bagdør til myndighederne. Noget Apple har fået stor opbakning til fra en næsten samlet IT-industri i USA.

Hvis FBI troede de kunne lukke sagen helt, tager de dog fejl. Apple opfordrer stadig til en national debat omkring en fornuftig balance mellem rettet til privatliv og myndighedernes muligheder for at efterforske kriminalitet.

Apple har tidligere meldt ud, at de nu vil stramme sikkerheden endnu mere, som en direkte reaktion på FBI's fremsatte krav.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.