Der spekuleres nu i, at Apple planlægger at inkludere 3G i en udgave af den kommende iPod touch, så man lige som med iPaden kan vælge mellem en WiFi- eller en WiFi plus 3G-model. Det er en hollandsk blog, der har sat gang i spekulationerne, men hvorvidt der er tale om ønsketænkning, ren spekulation eller informationer fra kilder, der ved noget, er uklart.

Konceptet skulle alene byde på 3G-data og ikke mulighed for tale. Umiddelbart lyder det jo ret smart, netop fordi konceptet fungerer ret godt for iPaden. På den anden side, så kommer touchen jo så til at minde ret meget om iPhonen, bortset fra den manglende mulighed for tale - og eventuelt også rent designmæssigt.

Ingen tvivl om, at en 3G-forbindelse vil mangedoble touchens anvendelsesområde, men ideen med touchen er vel netop, at den skal være uden 3G, fordi den derved er billigere både i anskaffelse og fordi der ikke kræves abonnement til data.

Hvis man var lidt frisk, kunne man måske se en iPod touch med 3G, som Apples første forsøg på at gøre teleoperatørerne til bitflyttere. Det kræver sådan set bare, at Apple udvider iMessage og Face Time med en VoIP-løsning, der netop kunne hedde iPhone. På den måde kunne man ringe via touchen over dataforbindelsen. Kommer det i stand, vil det være en seriøs konkurrent til iPhonen, der koster omkring det dobbelte af hvad touchen gør. Med andre ord en slags let udgave af en mobiltelefon, til dem, der måske ikke har det store behov for at kunne kontaktes via et telefonnummer.

På det seneste har der været spekulationer om, at Apple vil lancere en billig iPhone senere på året. Måske er denne 3G-touch netop den billige iPhone, rygterne taler om. Det kunne faktisk godt give mening. Det ville også forklare, hvorfor Apple ikke lancerede iPhone 5 under WWDC, som de plejer, men i stedet lancerer et nyt iPhone/iPod touch line up på efterårets sædvanlige iPod-event. Måske er det på det event, hvor iPoden lægges i graven. Den klassiske iPod er efterhånden uddateret og touchen skifter navn til en form for iPhone lite etc. Det kan igen også forklare, hvorfor der i iOS 5 på iPhonen ikke længere eksisterer en app kaldet iPod. Nu hedder det i stedet Musik og Film, som det hele tiden har gjort på iPod touch.

Selvom det hele virker lidt uklart lige nu, så tegner konturerne alligevel et tydeligt billede af, at der er nogle radikale ændringer på vej. Det bliver meget spændende at se, hvad Apple har i posen til os i efteråret.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.