Noget tyder på, at iPad 3, som Apple præsenterer i aften, får en funktion, man kalder tactile feedback. Tactile feedback er en funktion der gør, at man kan mærke når man trykker på en knap på en trykfølsom skærm. Det vil sige aige, at man fia følesansen kan mærke at man trykker på noget. Det gør det mere naturligt at skrive, da følelsen vil minde mere om et rigtigt tastatur. Specielt skrivning uden at se på skærmen, der i dag er noget nær umulig, vil blive nemmere.

Apples indbydelse til aftenens event lyder "Vi har noget i virkelig skal se. Og røre." Det første er selvfølgelig iPadens nye retina-skærm. Men det sidste har der ikke været så meget debat om eller forklaring på. Før nu, altså.

Det kan næsten ikke været andet end netop tactile feedback, som Apple referer til. De fortæller os jo faktisk sort på hvidt, at vi skal opleve noget via følesansen. Hvorfor jeg ikke har set den før nu, er mig en gåde. Måske fordi det virkeligt vil være nyskabende, og føre iPaden en klasse op. Apple har endda flere pantenter på området.

Opdatering

Senseg, der udvikler forskellige former for haptisk og tactile feedback til trykfølsomme skærme, kommer med nogle meget tydelige hints om, at deres teknologi benyttes i den kommende iPad, skriver slashgear. Direkte adspurgt om deres teknologi er blevet tilføjet iPaden siger de: "Vi har ingen kommentarer før efter Apples præsentation".

Hvis ikke Senseg har noget med Apple at gøre, ville de ikke behøve at afvente Apples præsentation, så et eller andet er der i gære.

I sommers udtalte Senseg, at de samarbejdede med "en hvis tablet-producent fra Cupertino", men at de ikke hqvde yderligere kommentarer.

Senseg har eftersigende udviklet en løsning, der er alt andet på markedet overlegent. Feel Screen, kalder de det. De udtaler, at de kan få det til at føles som silke, en sten eller hvad som helst. Det vil sige, at udviklere kan skabe forskellige teksturer i deres apps, så et område af skærmen for eksempel føles som træ og et andet som stof.

Er bare halvdelen af det rigtigt, så bliver det meget stort.