Intel lancerer ifølge de seneste forlydender deres nye Ivy Bridge-chips mandag den 23. april. Flere af chipsvarianterne passer perfekt til en MacBook Pro, og da Apple ved flere lejligheder har fået adgang til nye Intel-chips før alle andre, er det bestemt ikke umuligt, at MacBook får en opgradering i samme uge. Det lyder i hvert fald til at være mere end et tilfælde, at Intels nye chips frigives i samme periode som rygterne peger på, at der kommer opgraderede MacBooks.

Intel: Bygget til retina-skærme

De nye chips er interessante af flere årsager. Selvfølgelig fordi de er hurtigere og bedre end de nuværende, men også fordi Intel fortæller, at de er bygget til retina skærme. Der er ingen, udover Apple, der omtaler deres skærme som retinaskærme. Retinaskærm er Apples betegnelse for højtopløselige skærme, der indtil videre kun benyttes i selskabets iOS-enheder. At Intel bruger en decideret Apple marketingsterm, frem for for eksempel bare at sige, at de er opdaterede til højopløselige skærme, vækker selvfølgelig undren. Har Intel talt over sig, kommer den nye MacBook Pro med en retinaskærm? Eller bruger han bare Apples markedsføringsterm om højopløselige skærme generelt?

Der har længe været rygter om, at Apple arbejdede på at optimere OS X til retina-understøttelse, og det er rent faktisk også indbygget i Apples styresystem. Det er derfor bestemt ikke en umulighed, at Apple vi lancere en MacBook Pro med retinaskærm. Det vil i givet fald kræve et ret kraftigt grafikkort, så måske kommer en ny MacBook i to varianter; med og uden retinaskærm.

Med hensyn til MacBook Air, vil Intels chip til det formål, de skal bruge væsentligt mindre strøm, først være klar engang i juni.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.