Juleaftensdag 2014 omkom 5-årige Moriah Modisette i en bilulykke i Texas. Ulykken skete på motorvejen nord for Dalls, hvor familiens bil holdt stille mens en bagvedkørende bilist påkørte dem bagfra med godt og vel 100 km/t. Den slags sker ulykker med dødelig udgangs sker hver eneste dag, men denne ulykke er alligevel speciel.

Forældreparret til den dræbte pige mener nemlig at ulykken er Apples ansvar og at Apple derfor er erstatningsansvarlige. Føreren af den bagfra kommende bil, en 22-årige mand, var nemlig uopmærksom, fordi han havde travlt med at bruge Apples FaceTime app imens han kørte. I hvert fald fandt politiet efter ulykken mandens iPhone 6 med FaceTime kørende.

Forældre: Apple har et ansvar

Ifølge sagsanlægget er Apple ansvarlige, fordi der findes en teknologi der kan forhindre brug af FaceTime i en bil der bevæger sig. Familiens advokat har fundet et Apple-patent fra 2008, der beskriver teknologien, og bruger dette som argument for at Apple burde have reageret og indbygget dette i deres produkter. Apple er derfor ifølge forældrenes anklager medskyldige i ulykken. De kræver erstatning for deres datters dødsfald samt for de fysiske og psykiske skader, som den alvorlige ulykke medførte. Der er ikke sat en præcist beløb på deres krav.

Apple - og de fleste andre store amerikanske virksomheder - sagsøges i tide og utide af alle mulige årsager, der sjældent viser sig at holde i retten. Det er det amerikanske retssystem, der tilskynder til at skyde med spredehagl, der er årsagen. Da man i USA ikke har noget at tabe ved at sagsøge andre, kan man lige så godt gøre det, hvis bare der er en mikroskopisk chance for at det kaster nogle penge af sig. Typisk er det advokaterne selv, der opsøger ofre for ulykker, forbrydelser etc. for at føre deres sag mod at få del i en eventuel gevinst.

Apple har ikke kommenteret sagen.