Facebook tvinger ansatte fra iOS over på Android
Facebook vil nu tvinge flere af deres ansatte over på Android. Det sker fordi alt for mange af Facebooks ansatte i dag har en iPhone. Derved har de ingen føling med, hvordan det er at bruge Facebook på de enheder, der dominerer der hvor Facebook i dag er i vækst, det vil sige i udviklingslandene i Afrika og Asien. Det fortæller Facebooks chief product officer Chris Cox til Wired.
Væksten i USA og Europa er stort set ebbet ud for Facebooks. I stedet er det i Afrika og Asien det sker. Her er kvaliteten af telefoner samt netværk en dels anderledes end vi andre er vant til, og derfor er Facebook nødt til at lave nogle kunstige begrænsinger for deres ansatte, hvis de vil erobre hele verden.
I lang tid har Facebook eksempelvis haft "2G-tirsdag", hvor de ansatte hver tirsdag opfordres til at nøjes med at benytte deres telefons 2G-dataforbindelse. Dette for at få et indtryk af, hvilke problemer folk i eksempelvis Afrika står over for når de bruger Facebook. Dette er et frivilligt initiativ, som de ansatte kan vælge til eller fra.
Nu udvider Facebook restriktionerne til også at gælde folks valg af telefon. Cox tvinger nu en stor gruppe af hans team over på Android. Det sker fordi de ansatte, når de bare bruger deres egen telefon, ofte foretrækker iPhonen. Dermed er der ikke nær så meget fokus på at finde fejl og mangler i i Android-systemet, som er meget mere udbredt i de lande, hvor Facebook i dag vokser.
Det hele handler selvfølgelig om, at Facebook har nået mætningspunktet i den vestlige verden. Væksten her er minimal, mens der stadig er milliarder af folk at fiske de lande, der ikke er nået så langt i den teknologiske udvikling. Derfor ændrer Facebook nu fokus, og det kræver at de ansatte forstår de problemer der kæmpes med rundt omkring.
Facts om Facebook
Facebook er verdens mest benytte sociale netværk. Ifølge Facebooks seneste regnskab, har de lige over 1 mia. daglige unikke brugere. Dette er defineret som folk der enten besøger Facebook.com eller er logget ind på en anden hjemmeside via deres Facebook-profil. Omkring hver 10. skønnes at være falske profiler. Dette dækker over spamrobotter, kæledyr etc.