Tidligere på måneden lancerede Facebook deres Home-software til Android-telefoner, og nu snakker Facebook om, at de vil gøre det samme til iPhone, skriver Bloomberg.

Adam Mosseri fra Facebook fortæller at de er i dialog med Apple om mulighederne: "Vi har vist dem, hvad vi har lavet, og vi er midt i en igangværende konversation".

I praksis kan det kun ske, hvis Apple er med på løjerne. Facebook kan selvfølgelig lave deres egen app lige så tosset de vil, men en så dyb integration som man ser på Android, kan ikke lade sig gøre på iOS. Mark Zuckerberg siger da også, at Facebook er klar til at efterkomme Apples krav: "Måske tager vi bare designværdierne og bruger i iOS. Det er måske sådan den ender. Eller også laver vi bare lock-screenen. Så bliver den måske bare ikke kaldt Home, men noget andet".

Facebook Home er blevet dårligt modtaget stort set alle steder. Modstandere af Facebook mener, at Home går for vidt i tilraning af brugernes personlige oplysninger. Facebooks tilhængere, for hvem privatlivets fred spiller en mindre væsentlig rolle, er heller ikke tilfredse. Home får bundkarakter i Googles app-butik, Play.

Selvom Facebook ganske givet gerne ville sætte sig tung på iPhonen, vil det aldrig ske. Apple er ikke interesseret i at overlade kontrollen med de mange brugere til Facebook. Apple er jo i forvejen i gang med at gøre sig fri af Google, der har samme dagsorden som Facebook, nemlig at samle så mange oplysninger om folk som muligt for at kunne levere målrettede reklamer. Hvorfor skulle Apple bruge kræfter på at løsrive sig fra Google, bare for at kaste sig i armene på Facebook?

Facebook har også kontaktet Microsoft. Både Microsoft og Apple har afvist at kommentere historien.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.