Ud over en ganske kraftig hardware er den nye MacBook Pro bestykket med en ny Touch Bar placeret lige over tastaturet, der hvor funktionstasterne før var. Ifølge Apple er denne Touch Bar det nye sort. Touch Bar'en er en lille trykfølsom skærm med knapper, der tilpasser sig alt efter hvilke apps man er i gang med at bruge.

Hvis du er nysgerrig, men ikke lige har de mere en 15.000 kroner en MacBook Pro med Touch Bar koster, så er "Touch Bar Demo" lige noget for dig. Det er et lille stykke software der kan emulere Touch Bar'en på ens normale skærm når man holder fn-tasten inde - eller på en tilsluttet iPad. På den måde kan man få en lille ide om hvordan det virker.

Installationen foregår nemt, men du skal være opmærksom på, at du skal have macOS Sierra 10.12.1 build 16B2657 installeret på din Mac. Den normale build er 16B2555. Du skal alts lige have opdateret macOS, før du kan komme i gang. Vil du også bruge iPaden, skal du desuden have mulighed for selv at lægge apps op på den via Xcode.

Metoden er altså ikke for alle og enhver, men kræver lidt benarbejde.

Læs mere på projektets GitHub-side eller se videoen herunder.

Opdatering: Der er en endnu nemmere måde, læs mere her: red-sweater.com/touche/

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.