For nogle år siden kom der en ny type app store til Mac. Den hedder Setapp, men istedet for at købe apps individuelt betaler du en fast månedligt beløb og får adgang til alle apps i butikken. Apps i abonnement med andre ord. Ikke meget ulig den måde Apple har skruet spiltjenesten Apple Arcade sammen på. Setapp handler bare om apps og ikke spil.

I øjeblikket er der mere end 240 håndplukkede pro-apps inkluderet til en pris af $9,99 + 25% dansk moms per måned. Altså omkring 80-85 kroner. Betaler du for et helt år af gangen sparer du 1 dollar per måned. Studerende får 50% rabat. Det er en del billige nu end i starten hvor prisen på Setapp var $14.99. Specielt når man tænker på, at der til at starte med kun var 60 apps tilgængeligt.

Ud over denne faste pris er der ingen udgifter. Alle opdateringer og in-app-køb er inkluderet og der er heller ingen reklamer. Folkene bag Setapp håber at kunne tilføje flere apps efterhånden udviklerne begynder at få øjnene op for den nye mulighed.

Flere populære apps

Blandt de apps der er inkluderet i Setapp er CleanMyMac, BetterZip, Ulysses, Get Backup Pro, CodeRunner, Focused, Marked, Screens, iStat Menus og mange flere. Mange af dem er altså respekterede apps, som mange kender og bruger i forvejen.

For at bruge Setapp skal du installere Setapp-appen som fungerer som en slags app store og dermed giver en oversigt over alle de forskellige apps ordnet i kategorier med billeder og beskrivelser. De enkelte apps skal installeres særskilt, så de tager ikke unødig plads op på ens Mac, hvis ikke man bruger dem. Du kan bruge alle apps frit så længe du betaler dit abonnement. Afmelder du dit abonnement, holder alle apps op med at virke. Alle apps kan i øvrigt bruges offline.

Kan prøves gratis

Ideen er rigtig god - og det allerbedste er, at du kan prøve det hele gratis i syv dage for at teste konceptet af. Bare følg linket nedenfor og login med din FaceBook- eller Google-konto.

Er der ikke noget for dig alligevel, kan du bare opsige aftalen. Gør du det inden for de syv dage, koster det dig ikke noget. Det er en fin måde at se det an på, og få en fornemmelse af hvilke apps der er tilgængelige og om du synes at det er pengene værd. Før det rigtigt skal give mening økonomisk, i forhold til bare at købe apps på normal vis, skal der være i hvert fald nogle stykker af de tilgængelig apps som du bruger. Dét kan du finde ud af, ved at prøve det af.

Du kan installere og prøve Settapp gratis i en uge her: setapp.com

Artiklen er opdateret i august 2023.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.