Kan man bruge en stylus til sin iPhone eller iPad?

Både ja og nej. Hvis du tænker på de "gammeldags" styluser af den type som eksempelvis pakkebude bruger for at få ens underskrift, så er svaret nej. De virker ganske enkelt ikke med iPhonens eller iPadens skærm.

Skærmen i Apples iOS-enheder er af den type man kalder en kapacitiv skærm. Det betyder, at den skal berøres med for eksempel en finger for at reagere. Rører man skærmen med en blyant eller en normal stylus (eller med et har handsker på for den sags skyld) sker der intet.

Der findes dog styluser, der kan klare opgaven. Blot skal man sikre sig at producenten specifik nævner at de virker med iPhone eller iPad.

Derfor giver en styles til iOS ikke rigtig mening

iOS er ikke designet til at blive styret med en stylus som dirigentstok. Blandt andet gør iOS's udprægede brug af multitouch, at ideen med en stylus falder til jorden. Det giver ikke megen mening at anvende en stylus som dirigentstok, når ikke iPhone OS er designet til det med håndskriftgenkendelse og så videre, men der er alligevel nogle situationer, hvor det vil være en fordel. Det gælder for eksempel tegneapps, hvor den velkendte følelse af at sidde med tegneredskab i hånden, kan være en fordel.

Du skal dig vide, at betjeningen af iPhonen eller iPaden med en stylus ikke er mere præcis enda at bruge sin finger. iOS er lavet til at modtage input fra noget der har fingerstørrelse, så styluser til iOS-enhederne har derfor også en forholdvis stump spids. De er ikke spidse som en blyant, og giver ikke støre præcision end en finger. Man skal alene gøre det, fordi man bedre kan lide den kendte følelse af at have noget i hånden, når man eksempelvis tegner eller skriver.

Her er mulighederne for at få en stylus til iPhonen eller iPaden

Har du en iPad Pro er Apples egen stylus, den såkaldte Apple Pencil det eneste rigtige valg. Apple Pencil er en slags meget avanceret stylus, der eksempelvis kan bruges til at tegne med. Apple Pencil har indbygget en række sensorer i spidsen, og er ikke bare en pen med en passiv gummidub, som styluser er flest. I stedet minder den, som navnet også siger, mere om en blyant. Læs mere om Apple Pencil her.

Apple Pencil virker kun med iPad Pro, så har du ikke sådan en, må du se dig om efter en anden løsning.

Pogo er et af de firmaer, der lavet styluser til iOS-enhederne. Pogo Sketch og Pogo Stylus er de mest benyttede fra den kant.

Ellers er der er firma der hedder FiftyThree. De har lavet en app af samme navn, og har lanceret en tilhørende stylus kaldet Pencil. Den skal dog ikke forveksles med Apples af samme navn. I dette tilfælde er der blot tale om en passiv enhed. Dog et udemærket bud, hvis man gerne vil have en stylus. Læs mere om FiftyThrees Pencil her.

Artiklen er ajourført i februar 2016.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.