Statsbiblioteket vil fra 1. juli tilbyde danskerne adgang til at streame 4,5 millioner musiknumre. Tjenesten virker på både PC og Mac - og fra oktober ogå mobiltelefoner som iPhonen og Android. Tjenesten omfatter også flere hundrede lydbøger.

"Vi arbejder med parametrene bedst og billigst. Vækst og volumen. Vi samler musik, lydbøger og anmeldelser på én side. På den måde samler vi pibe og pibetobak", siger områdedirektør på Statsbiblioteket Flemming Munch til DR Kultur.

Hidtil har bibliotekerne haft begrænset tilbud om download af musik, men har valgt en kopibeskyttelse (DRM), der udelukker alt andet end windows-brugere. Den nye tjeneste er fuldstændig uden begrænsninger. Musik vil være til rådig for alle, hele tiden uden nogen form for betaling. Derved bliver tjenesten en alvorlig konkurrent til både iTunes, men også teleselskabernes lignende løsninger.

Det er de enkelte kommuner der afgør, om borgerne skal have adgang til den nye tjeneste, og det forventes at samtlige kommuner er med senest i første halvdel af 2011.

Læs mere hos DR.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.