Som de trofaste læsere nok ved, er Apple og Samsung igang med et større juridisk slagsmål med gensidige beskyldninger om overtrædelse af patenter og designplagiat. Sagen startede med at Apple anklagede Samsung for at have kopieret iPhonen, og siden er Samsung gået fra at forholde sig defensivt til at gå i offensiven - man siger jo også, at angreb er det bedste forsvar.

Indtil videre er det Apple, der er kommet klart bedst fra start. De har over hele linjen fået medhold i, at Samsung overtræder Apples rettigheder, og i flere lande har domstolene forbudt salg af Samsungs produkter. Omvendt er alle Samsungs anklager mod Apple blevet afvist,

Det seneste er, at Europa-Kommissionen nu er gået ind i sagen. De vil undersøge Samsung for misbrug af deres såkaldte FRAND-relaterede patenter. FRAND-patenter er patenter, der er del af en industristandard, og derfor skal tilbydes andre på fair og rimelige vilkår. Det har Samsung ikke helt forstået. Samsung har, helt uhørt ifølge eksperter, forsøgt at bruge de pågældende patenter i sagen mod Apple. Samsung har sagsøgt Apple i otte forskellige lande. Foreløbig har dommerne dog totalt afvist Samsungs krav. Ikke nok med det, så er Europa-Kommissionen altså på eget initiativ gået ind i sagen. Formålet er at undersøge, om Samsung overtræder EU's konkurrencelovgivning, ved ikke at tilbyde de essentielle standard-patenter på rimelige vilkår.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.