EU-kommissionen kan ikke garantere, at europæernes data er sikre hos Facebook. Det er den opsigtsvækkende melding i en EU-høring om de amerikanske efterretningstjenesters brud på de aftaler, der er lavet med EU om beskyttelse af europæiske borgers data. Ifølge den såkaldte Safe Harbour-aftale, skal amerikanerne overholde europæisk lovgivning selv data befinder sig på servere i USA. Det sker bare ikke, er mistanken.

Så hvis man er bekymret for at ens private data havner hos NSA, er den eneste løsning at lukke sin Facebook-konto. Høringen er en udløber af Snowdens afsløringen af det såkaldte PRISM-program, hvor den amerikanske efterretningstjeneste NSA får udleveret data fra eksempelvis Facebook.

Du bør overveje at lukke din Facebook-konto, hvis du har en.Bernhard Schima, advokat fra EU-kommisionen

Det er den østrigske jurastuderende Max Schrems, der har lagt sag an mod Facebook. 25.000 personer, herunder flere danskere har stævnet Facebook som de mener overtræder europæiske regler, herunder blandt andet via et samarbejde med NSA. Sagen omfatter også Apple, Facebook, Microsoft, Skype og Yahoo. Alle benægter de dog at samarbejde med NSA.

Scroll ned for at se kommentarer