Piper Jaffray-analytiker Gene Munster har kigget på de forskellige scenarier for mobilbranchen efter Googles annoncerede køb af Motorola Mobility. Overordnet set er det der to muligheder. 1) Google lader Android være åben eller 2) Google gør Android lukket og proprietær efter Apples model, således at det kun er Motorolas telefoner, der kører Android.

Ikke overraskende kommer Munster frem til, at Google vil se frem til en massiv økonomisk fordel af at gøre Android lukket. Der ligger rigtigt mange milliarder dollars og venter på Google ved den manøvre. Google vil godt nok miste $4,5 milliarder i annonceindtægter, men de opvejes mere end rigeligt af den økonomiske gevinst fra salget af en GooglePhone. Hvis Google lukker Android, betyder det selvfølgelig at markedsandelen vil falde, da alle de nuværende producenter, bortset fra Motorola, bliver afskåret. Det vil koste på annoncesiden. Munster forventer at en lukket Android vil få mere end halveret markedsandelen på kort sigt, som en direkte følge af at de andre producenter, men at den derefter vil stige, efterhånden som Motorola bliver større og større. Netop det at Motorola vil vokse, gør manøvren økonomiske fordelagtigt.

Det interessante er at iPhonens markedsandel vil være den samme uanset om Android forbliver åben eller om Google lukker den. Derimod vil Microsoft nok blive den store vinder, når producenterne skal finde alternativer til Android, hvis de da ikke ligefrem udvikler deres eget OS - eller måske benytter lejligheden til at overtage HP's lukkede WebOS.

Munster regner dog ikke med at Google, til trods for de mange milliarder, der ligger og venter, vil gøre Android lukket. I stedet vil de afhænde Motorola igen og udelukkende beholde selskabets patenter. Det vil sige, at handlen alene tjener til formål at skaffe Google adgang til nogle patenter, der skal bruges i kommende retsager. I såfald vil det være nogen meget dyre patenter. Det pudsige er også, at Motorola allerede er blevet sagsøgt af blandt andet Apple og Microsoft, så hvordan patenterne skulle kunne være en beskyttelse mod at Google bliver sagsøgt, må stå lidt hen i det uvisse.

Kilde: 9to5mac

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.